Het probleem

Een trage website met lage Google Pagespeed scores.

De wens

Hoge Google Pagespeed scores en een snelle website.

De eis

Geen noemenswaardige verandering in de vormgeving. Geen verandering in het beheer van de website.

Het antwoord
Een supersnel high-end Magento 2 thema met twee winkelzichten

Onze activiteiten
Inventariseren van vertragende elementen
Optimaliseren van Magento assets en afbeeldingen
Opbouwen van geoptimaliseerd thema
Versnellen van Magento modules
Magento maatwerk development
Projectmanagement

www.vanmanenkachels.nl

Inventarisatie

Google beoordeeld een website op 6 hoofdpunten. Deze 6 punten worden onderverdeeld over meerdere eisen en aanbevelingen. Aan de hand van deze punten heeft het Magento gercertificeerde team van eDifference geinventariseerd welke verbeteringen uitgevoerd gaan worden.

First Contentful Paint

Dit is het eerste blok dat volledig is geladen. Hoe sneller hoe beter.

Largest Contentful Paint

Het grootste content blok (afbeelding of tekst) dat geladen wordt boven de vouw.

Total Blocking Time

Optelling van alle assets die langer duren dan 50ms.

Speed Index

Dit laat zien hoe snel de content van een pagina zichtbaar is.

Time To Interactive

De hoeveelheid tijd dat nodig is voordat de pagina volledig interactief is.

Cumulative Layout Shift

Dit meet de beweging van elementen nadat deze is geladen.

Score vóór de optimalisatie

Bij elke aanpassing is een nul-meting gewenst. Zo weten we met terugwerkende kracht wat de score was en of de gemaakte wijziging een verbetering is.

De homepage van Van Manen Haarden & Kachels is een van de meest bezochte pagina’s. Daarnaast zijn er ook nul-metingen gedaan van een categorie overzicht, een detailpagina en een content pagina.

Magento pagespeed zonder Hyva Thema

Optimaliseren

We zijn begonnen met het terugbrengen van de verschillende assets. Magento laad standaard meer dan 200 bestanden. Dit zijn javascript, styles en font bestanden. Slechts een klein deel is nodig voor het weergeven van het thema. Daarnaast moeten afbeeldingen op een correcte manier worden ingeladen.

Scripts optimaliseren

Magento maakt standaard gebruik van meer dan 160 verschillende script bestanden. Dit zijn allemaal hulp programma’s om een bepaald doel te bereiken. Bijvoorbeeld een animatie of het scrollen naar een bepaald punt. Door terug te gaan naar de oorspronkelijke script taal (javascript) en een kleine library hebben we dit teruggebracht naar 2 script bestanden.

Gebruik van styles

Door een kleine styles library te gebruiken kunnen we met 1 style bestand alle nodige styling toevoegen om het thema weer tegeven. Mobiel, tablet, desktop en groter worden hiermee afgevangen en correct getoond. Dit voorkomt een groot aantal style bestanden die door Magento en verschillende modules gebruikt wordt.

Afbeeldingen optimaliseren

Kleine jpg en png afbeeldingen zijn tegenwoordig niet meer voldoende. Google vereist dat afbeeldingen als *.webP worden getoond. WebP is een afbeeldingsextensie met een betere compressie. Wij hebben een module ontwikkeld waarmee dit automatisch omgezet wordt. Elke afbeelding wordt daarmee geoptimaliseerd.

Lazy loading

Afbeeldingen worden gezien als ‘blocking resourse’. Dat betekend dat het laden van de pagina stopt totdat de afbeelding geladen is. Dit belemmert het laden enorm. Wij hebben een module ontwikkeld waarmee afbeeldingen die niet zichtbaar zijn (onder de vouw) nog niet geladen worden. Deze afbeeldingen worden pas getoond als de bezoeker hiernaar toe scrollt. Dit zijn zowel afbeeldingen als achtergrondafbeeldingen.

Caching

Wanneer alle optimalisaties zijn doorgevoerd en de scores zijn goed, wordt caching geactiveerd. Dit zorgt ervoor dat pagina’s nog sneller worden geladen en de hostingserver het minder druk heeft.

Het resultaat voor Desktop

Score vóór de optimalisatie

Magento pagespeed zonder Hyva Thema

Score NA de optimalisatie

Het resultaat voor Mobiel

Score vóór de optimalisatie

Score NA de optimalisatie

Wilt u ook 90+ Google Pagespeed scores?

Top scores en een supersnelle website of webshop. Wat wij voor Van Manen Haarden & Kachels hebben gedaan, kunnen wij ook voor u doen. Elke Magento 2 website of webshop kan geoptimaliseerd worden door ons gecertificeerde Magento team.

Meer weten?