Skip to main content

Migratie

Magento 1 naar Magento 2

Op 20 juni 2020 is de ondersteuning van Magento 1 gestopt. Migreer nu naar Magento 2 met eDifference.

Wat betekend het dat Magento 1 niet meer ondersteund wordt?

Dit betekent dat er geen nieuwe functionaliteiten, verbeteringen en bescherming voor Magento 1 wordt uitgebracht. Hierdoor is er een groter risico om gehackt te worden wat kan resulteren in het verliezen van data, klanten en omzet. Voor veel ondernemers zal dit betekenen dat de huidige Magento 1 webshop omgezet moet worden naar Magento 2.

Waarom migreren?

Veel Magento 1 webshops hebben voor jaren aan orders, klantgegevens en content. Deze data wil je behouden zodat je geen informatie kwijtraakt. Daarnaast wil je geen Google waarde verliezen omdat content is verplaatst / verwijderd en niet ge-redirect.

Migratieplan

Voor een effectieve migratie is een migratieplan nodig. Dit bestaat uit een aantal stappen.
1. Inventarisatie huidige Magento 1 Webshop
2. Design / Vormgeving van de webshop
3. SEO
4. Extensies
5. Roadmap

Waarom migreren?

De huidige webshop bestaat in veel gevallen al een aantal jaar. Wat gaat er goed? Wat kan beter? Welke functionaliteiten worden gebruikt? Wat is de huidige snelheid? Wat is de huidige Google ranking? Welke content staat op de webshop? Welke categorieën of producten zijn er aanwezig? Wordt er gebruik gemaakt van een betaalprovider of verzendprovider?

Design / Vormgeving van de webshop

Wil je een nieuwe of frissere huisstijl implementeren of kan de huidige look & feel er nog jaren tegenaan?

SEO

Welke urls zijn geïndexeerd bij Google? Worden er feeds gebruikt voor bv Google Shopping of Bol.com? Deze moeten in de nieuwe Magento 2 webshop goed worden opgezet om geen waarde te verliezen.

Extensies

Zijn er extensies / uitbreidingen geïnstalleerd in de huidige Magento 1 webshop? Hier zullen we Magento 2 varianten voor moeten implementeren. Daarnaast is het goed om te kijken of de geïnstalleerde extensies voldoen aan de wens of dat een andere extensie beter past bij de organisatie.

Roadmap

Met een overzichtelijke projectplanning weten alle partijen hoe het verloop van het project gaat.

Meer weten?

Stuur ons een bericht en samen maken we een migratieplan. Wacht niet tot het te laat is. Ga over naar Magento 2 met eDifference.

Ga verder

Wij zijn eDifference, jouw Magento eCommerce partner

Kennismaken? Koffie?

Contact opnemen