Skip to main content

Quick release

Magento Release straat

Geen downtime bij een nieuwe release

Hoe werkt een release

Op het moment dat een nieuwe functionaliteit van Magento live gezet mag worden, moet er een nieuwe release gedaan worden. Dat houdt in dat de webshop offline gaat totdat het release-proces klaar is.

Tijdens het releasen is Magento bezig om alle modules te controleren en de webshop klaar te zetten voor gebruik.

Dit proces duurt gemiddeld 5 a 10 minuten.

Enable Maintenance mode

De maintenance mode is een -offline- status van Magento. Zodra dit geactiveerd wordt is de webshop niet meer toegankelijk voor bezoekers. Denk aan klanten, leveranciers maar ook zoekmachines als Google.

Update configuration

Magento bevat een bestand waarin de configuratie bepaald wordt. Storeviews, database instellingen, caching etc. Dit bestand moet opnieuw worden ingelezen zodat de configuratie overgenomen kan worden in de database van Magento.

Run module migrations

Modules hebben configuratie bestanden. Deze dienen ingelezen te worden zodat de module correct werkt. Naar verloop van tijd kan een module zijn tabel structuur aanpassen of nieuwe functionaliteiten toevoegen. Deze aanpassingen worden uitgevoerd in deze stap.

Generate static files

Magento bouwt alle assets (afbeeldingen, styling en javascript) van het gebruikte thema preventief op. Hierdoor kan Magento sneller de verschillende pagina's laden. Deze stap moet voor elke taal opnieuw gebeuren.

Disable Maintenance mode

Als er geen fouten zijn ontstaan tijdens de release zal de Maintenance mode uitgezet worden. De webshop is weer bereikbaar en orders kunnen geplaatst worden.

eDifference doet het anders

Mede door onze ervaring in online marketing en wij vinden dat webshops altijd online moeten zijn, hebben we hier iets op bedracht!

Release straat

De release straat van eDifference is opgezet zodat de webshop niet offline gaat bij een release. Dat hebben we als volgt opgezet.
1. Er wordt een tijdelijke server opgezet
2. De webshop wordt hiernaar toe gezet
3. Het normale proces van de Magento release wordt gestart
4. Zodra dit klaar is worden alle gegenereerde assets verplaatst naar de live server in een andere map.
5. Enkele automatische processen worden gestart
6. De live webshop wordt in 0.1 seconden omgewisseld met de nieuwe webshop.
7. De webshop is live!

Meer weten?

Stuur ons een bericht.

Ga verder

Wij zijn eDifference, jouw Magento eCommerce partner

Kennismaken? Koffie?

Contact opnemen