Muziekschool Barneveld is al 40 jaar dé plek voor gedegen en professionele muziekles in Barneveld! Bij Muziekschool Barneveld bepaalt de leerling wat en hoe hij wil leren. Klassiek of pop, in een groepje of alleen, iedere week of minder vaak. Kortom, muziekles zoals jij dat wilt!

De vraag

Bouw een website voor een muziekschool met veel noten op zijn zang en promoot op een leuke manier het bespelen van muziekinstrumenten. Dat was de uitdaging die eDifference samen met Muziekschool Barneveld aanging.

Onze activiteiten

Strategie & conceptontwikkeling
Projectmanagement
UX & UI webdesign
Maatwerk development
Zoekmachineoptimalisatie

www.muziekschoolbarneveld.nl

Concept

Bij aanvang van het project is gekeken naar de identiteit en kernwaarde van Muziekschool Barneveld. Daarnaast is er gekeken naar de verschillende doelgroepen die via de website benaderd zouden worden en de manier waarop we die zouden benaderen: wat, hoe en via welk device willen we communiceren? Na een grondige designfase is de website gerealiseerd in nauwe samenwerking met Muziekschool Barneveld.

Kleurgebruik

Antraciet, karmijnrood en lichtblauw. Drie heldere kleuren die zich goed lenen om duidelijk een boodschap te communiceren. Om de website te laten aansluiten op het logo en de rest van de huisstijl van de muziekschool hebben we de kleuren uit het logo hierin doorgevoerd. De andere kleuren uit het logo komen ook subtiel voor op de website, maar om het geheel overzichtelijk te houden is er voor onderstaande hoofdkleuren gekozen.

#222222

#5493CF

#D10F3E

Resultaat

Op de website is volop gelegenheid om te oriënteren op de verschillende soorten professionele muzieklessen en activiteiten van Muziekschool Barneveld. De boodschap is helder: plezier in het maken van muziek staat voorop bij Muziekschool Barneveld. Om de juiste snaar te raken wordt dit gecommuniceerd middels de foto’s en kleurrijke stijlelementen binnen de website.

Klantreview

We nodigden Muziekschool Barneveld uit voor een evaluatie van dit mooie project. In onderstaande video vertellen Coen Beijer en Paula Kleisen wat ze van het hun nieuwe WordPress website vinden en hoe de samenwerking met eDifference is verlopen. Enjoy!