Dak- en wandpanelen, isolatie en dakbedekking, mooie technische producten die we overal om ons heen zien. Veel (bedrijfs-) gebouwen zoals kantoren, loodsen, stallen en werkplaatsen zijn gemaakt van onder andere deze producten. Bouwbedrijven maar ook particulieren hebben behoefte aan een toegankelijke leverancier voor deze producten. Kuras uit Kootwijkerbroek heeft daarom een webshop laten maken om het proces van bestellen en leveren zo eenvoudig mogelijk te maken. Op de bouwplaats geleverd, of af te halen in het magazijn.

De vraag

Opdrachten vanuit de zakelijke markt, kwamen bij Kuras vooral telefonisch binnen. En dat zorgt voor meer handelingen in het orderproces, dan wanneer er online wordt besteld. Bovendien bereikte Kuras de particuliere doelgroep nauwelijks. Kortom, de vraag aan ons van Kuras was duidelijk: Maak een webshop waar zowel zakelijke als particuliere klanten snel, duidelijk en toegankelijk de producten kunnen aanvragen en bestellen.

Opgeleverd

High-end Magento 2 webshop

Activiteiten van eDifference

Magento (2) implementatie
Maatwerk Magento thema
Maatwerk koppeling met ERP
Maatwerk Magento modules
Hosting en snelheid optimalisatie

Activiteiten van Sparklet

Strategie & conceptontwikkeling
UX webdesign
eCommerce marketing

www.kuras.nl

Magento webshop is de oplossing

We hebben ons goed verdiept in de markt waarin de klant opereert. Een van de zaken die ons is opgevallen, is dat een goede webshop uniek is in de branche. Door ook nog eens een webshop te maken waarin zowel zakelijke als particuliere klanten terecht kunnen, kan Kuras de volledige markt bedienen.

Enkele features van deze Magento2 webshop zijn:

  • Prijsafspraken met zakelijke klanten worden ook in de shop gehanteerd. Zo kan een zakelijke klant direct bestellen met zijn vaste korting, zonder dat er een verkoopmedewerker een extra communicatiemoment met de klant hoeft te hebben;
  • Zakelijke klanten kunnen direct een offerte opvragen, zonder account aan te maken;
  • Eenvoudig en snel het product vinden zorgt ervoor dat bezoekers van een webshop eerder overgaan tot aankoop. Daarom hebben we de Magento2 webshop voorzien van een gebruiksvriendelijke zoekfunctie. De resultaten verschijnen duidelijk en overzichtelijk in beeld;
  • Dankzij onze gecertificeerde Magento2 developers, hebben we de webshop erg snel kunnen maken. Dit zorgt voor een grotere gebruiksvriendelijkheid voor de bezoeker.

Unieke koppeling met ERP-systeem

Kuras maakt gebruik van het ERP-systeem AMF. Om zo efficiënt mogelijk te werken met zowel het ERP-systeem als de webshop, hebben we een koppeling tussen beide systemen ontwikkeld. Kuras kan nu alle producten vanuit het ERP-systeem direct in de webshop plaatsen. Het beheren van producten hoeft daarom maar één keer plaats te vinden. Bovendien zijn bestellingen in de webshop direct gekoppeld aan de orders in AMF. Door deze automatisering is het niet nodig dat een medewerker de order overneemt in het ERP-systeem. Hierdoor is de orderverwerking veel efficiënter geworden.

Snelheid van de webshop

Een Magento2 webshop is standaard niet het meest snelle platform. Ons team bestaat echter uit gecertificeerde Magento2 developers die de kennis hebben om de snelheid te optimaliseren. Specifieke modules zorgen voor een configuratie die de webshop snel maken. En juist die snelheid is belangrijk omdat dit de gebruikerservaring van de bezoekers positief beïnvloedt.

Portfolio

Of je nu consument of zakelijke afnemer bent, voordat je overgaat tot aankoop van artikelen wil je er graag het een en ander over weten. Met wat voor leverancier doe ik zaken? Hoe ziet het product er in de praktijk eigenlijk uit? Aan welke bedrijven heeft Kuras al producten geleverd? Zomaar enkele voorbeelden wat kopers bezig kan houden. Daarom hebben we de webshop uitgebreid met een duidelijk portfolio zodat Kuras kan laten zien wat en aan wie ze hebben geleverd. Zo wordt de klant goed geïnformeerd om daarna over te gaan tot een bestelling.

Razendsnelle website voor een optimale gebruikerservaring

Piekstoringen, trage rendertijden – juist op de momenten dat het gas er vol op moet, zitten er ineens gaten in de weg. Het zijn helaas voor vele websites en webshops herkenbare problemen. Door onze inzet van en nauwe samenwerking met Hipex is dit verleden tijd en is er een razendsnelle en stabiele performance tot stand gekomen. Bezoek de webshop en ervaar zelf de topsnelheid van de webshop.

Geïntegreerde Magento oplossingen

Het resultaat van de geleverde webshop is vooral gebaseerd op de goede samenwerking tussen Kuras en eDifference. Deze samenwerking is met name door de volgende zaken succesvol geweest:

  1. We hebben gebruik gemaakt van de Scrum methodiek waarin de klant ook een rol heeft gespeeld. Zo zijn beslissingen en wijzigingen direct besproken en opgepakt. Dit scheelt veel haperingen in het proces en zorgt ervoor dat de klant zeggenschap blijft houden over het project;
  2. Door de unieke Magento2 training bij eDifference, kon de klant de webshop al vullen tijdens het ontwikkelproces. Met als resultaat dat de webshop na de laatste sprint, direct live kon gaan;
  3. Door de juiste configuratie toe te passen, beschikt Kuras over een snelle webshop. Daarbij is deze voorzien van de beste beveiliging en snelle Magento hosting. Hierdoor hebben we ruimschoots aan de klantverwachting voldaan.

Kortom een succesvol project waarin duidelijk is dat de samenwerking tussen klant en leverancier cruciaal is voor het resultaat.

Bezoek website