Vanaf 1947 levert Fournituren4fun een ruim assortiment aan fournituren. Drukknopen, belletjes, elastiek, garen en nog veel meer. Meer dan 20.000 producten voor caranval, kleding, dansgroepen en themafeesten. Wekelijks worden nieuwe producten op de webshop gezet die elk uit eigen voorraad gelevert worden. Zo kan elke bestelling zo snel mogelijk bij de klant thuisbezorgt worden.

De vraag

De oude webshop voldeed niet meer en de hoge bezoekersaantallen zorgden voor een trage digitale beleving bij de doelgroep. Fournituren4Fun wilde een nieuwe webshop in de nieuweste techniek voor een optimale gebruikerservaring. Met deze vraag kwam Fournituren4Fun bij eDifference terecht, dé Magento Ecommerce agency.

Opgeleverd
High-end Magento 2 webshop
Activiteiten van eDifference en Sparklet
Strategie & conceptontwikkeling
UX webdesign
Magento maatwerk development
Online marketing
www.fournituren4fun.eu

Bestaande website verbeterd

Om de overgang naar een nieuw platform soepel te houden. Is gekozen om de oude vormgeving te gebruiken als basis voor de nieuwe beleving. Neem als voorbeeld de navigatiekolom aan de linkerkant. Onderzoek wees uit dat bezoekers deze manier van navigeren als vertrouwd en prettig ervaren. Vandaar dat ook in de nieuwe webshop deze categorielijst is toegevoegd. Zo zijn ook delen van de header en footer overgenomen in een nieuw en fris ontwerp.

De teams van eDifference (magento development) en Sparklet (online marketing en webdesign) werkte optimaal samen met Fournituren4Fun. De ervaringen, best practices en behaalde successen met andere Magento webshops zorgde voor hogere bezoekersaantallen, meer omzet en een beter rendement.

Van closed source CMS naar Magento 2

De vorige webshop was opgezet in een zogeheten ‘closed source cms’. Dit betekend dat het publiek geen toegang had tot de code van het platform. Magento is een open source cms. Hierdoor kan iedereen bijdragen om het platform beter te maken. Duizenden experts werken dagelijks aan Magento om het beter, sneller en veiliger te maken.

Snelle zoekfunctie

Door gebruik te maken van Elasticsearch is de standaard zoekfunctie van Magento uitgebreid met snelle zoek opdrachten. Hierdoor kan er binnen enkele miliseconden door duizenden producten gezocht worden.

Door de sneller performance van Magento kunnen bezoekers gemakkelijk en snel het gewenste product vinden en bestellen.

20.000 producten

Bijna 20.000 producten. Meerdere afbeeldingen per product en vereikte productgegevens. Alles komt samen in Magento voor een super snelle webshop.

Staffelkorting ingebouwd

Magento is een open source platform waar duizenden uitbreidingen voor zijn ontwikkeld. Zo heeft eDifference een uitbreiding gerealiseerd waarmee staffelkortingen op een gemakkelijke manier ingesteld worden. Op deze manier kan de bezoeker overgehaald worden om een betere prijs te betalen voor meerdere producten.

Producten herbestellen

In het klantaccount kan de historie van de bestellingen worden bekeken. De klant kan hier gemakkelijk een order opnieuw plaatsen en direct betalen. Zo hoeft de klant niet opnieuw op zoek te gaan naar de producten maar kan er gemakkelijk een herbestelling geplaatst worden.

Het gezamenlijk resultaat

Samen met Fournituren4fun hebben eDifference en Sparklet een prachtig snelle webshop neergezet met een betere online positionering.

Zowel Fournituren4Fun, eDifference als Sparklet zijn erg blij met het resultaat.

Bezoek website